Mintaqaviy iqtisodiy xavfsizlikni baholashning xalqaro tajribasi - Islomov, Anvar (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu maqolada mintaqaviy iqtisodiy xavfsizlikni baholashning xalqaro tajribasi tizimli va kompleks yondashuv asosida tahlil qilingan. Tadqiqotda rivojlangan davlatlar, xususan, European Union mamlakatlari, OECD a’zolari hamda Osiyo mintaqasidagi ilg‘or iqtisodiy tizimlarda qo‘llanilayotgan indikatorli yondashuvlar, integral baholash modellari va mexanizmlari o‘rganilgan. Shuningdek, iqtisodiy xavfsizlikni baholash jarayonida makroiqtisodiy barqarorlik, investitsiya muhiti, ijtimoiy-iqtisodiy muvozanat va institutsional barqarorlik kabi omillarning o‘zaro bog‘liqligi yoritilgan