MAKROIQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASHDA TASHQI SAVDO SIYOSATINING O‘RNI - Rustamova , Nodira (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2026)
Ushbu referatda makroiqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda tashqi savdo siyosatining o‘rni va ahamiyati keng tahlil qilingan. Xususan, tashqi savdo siyosati orqali davlat iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirishi, eksport salohiyatini oshirishi, inflyatsiya darajasini muvozanatda ushlab turishi hamda milliy iqtisodiyotning raqobatbardoshligini mustahkamlashi haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, tashqi savdo balansi, valuta siyosati, investitsiyalar va xalqaro iqtisodiy munosabatlarning mamlakat iqtisodiyotiga ta’siri nazariy hamda amaliy jihatdan yoritilgan