ТIJORAТ BANKLARIDA ХIZMAТ KO‘RSAТISH SOHASINI KREDIТLASHNING IQТISODIY MOHIYAТI VA UNING MILLIY IQТISODIYOТ RIVOJLANISHIDAGI AHAMIYAТI - Nurmuxammedov , Abdijabbar (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2026)
Mazkur maqolada tijorat banklarida xizmat ko‘rsatish sohasini kreditlashning iqtisodiy mohiyati, uning milliy iqtisodiyot rivojlanishidagi ahamiyati hamda xizmatlar sohasini moliyalashtirishning nazariy va amaliy jihatlari tadqiq etilgan. Xizmat ko‘rsatish sohasining iqtisodiy o‘sish, aholi bandligi va yalpi ichki mahsulot tarkibidagi o‘rni tahlil qilinib, ushbu sohani rivojlantirishda bank kreditlarining roli asoslab berilgan. Shuningdek, xizmat ko‘rsatish sohasi subyektlarini kreditlash jarayonining o‘ziga xos xususiyatlari, moliyalashtirish mexanizmlari hamda kreditlash samaradorligini oshirishning asosiy yo‘nalishlari yoritilgan. Tadqiqot natijasida xizmat ko‘rsatish sohasini kreditlash amaliyotini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy takliflar ishlab chiqilgan.