O‘zbekiston Respublikasidagi yirik tijorat banklari kreditlash amaliyotining ekonometrik tahlil va natijalari - Kaxxarov, Ulug‘bek (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2023)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasidagi yirik 12 ta tijorat banklarining 12 yillik choraklik ma’lumotlari asosida kreditlash amaliyotiga ta’sir etuvchi omillar aniqlangan. Tahlil jarayonida ilmiy abstraksiyalash, ekspert baholash, induksiya va deduksiya, taqqoslash, tizimli tahlil va ekometrik modellar usullaridan keng foydalanilgan holda amaliy taklif va tavsiyalar keltirilgan.