Tadbirkorlik subyektlarini moliyalashtirish mexanizmini takomillashtirish orqali aholi bandligini ta’minlash - Shakirova, Nigora (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu maqola tadbirkorlik subyektlarida aholi bandligini ta’minlashga oid statistik tadqiqotlarning nazariy asoslarini o‘rganadi. Turli statistik usullarni va ularni qo‘llashni o‘rganib, ushbu tadqiqot ish bilan ta’minlash imkoniyat- lariga ta’sir qiluvchi omillar haqida qimmatli tushunchalarni taqdim etishga, siyosatchilar va korxonalarga ongli qarorlar qabul qilishga imkon berishga qaratilgan. Maqolada tadqiqot mavzusiga kirish, qo‘llanilgan usullarning umumiy ko‘rinishi, natijalar, topilmalarni muhokama qilish va kelajakdagi tadqiqotlar uchun takliflar bilan yakuniy izohlar mavjud.