Tijorat banklari faoliyatida raqamli texnologiyalaridan foydalanish samaradorligini baholash istiqbollari - Fayziyeva, Muyassarzoda (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2023)
Raqamli texnologiyalarni ishlab chiqish, tarmoqlar va sohalarga joriy etish va doimiy ravishda takomillashtirib borish, an’anaviy iqtisodiyot tarmoqlarini modernizatsiya qilishga va yangi istiqbolli tarmoqlarni yaratilishiga imkon bermoqda. Shu o‘rinda raqamli texnologiyalarni sohalarga joriy etishda uni iqtisodiy samaradorligini baholab borishning ahamiyati ortib bormoqda. Turli sohalarda raqamli texnologiyalarni joriy etish samaradorligini baholashning xorijiy uslubiyotlari o‘rganilib, taqqoslandi hamda tahlil qilindi va natijada tijorat banklarida raqamli texnologiyalarni joriy etish samaradorligini baholashning metodikasi ishlab chiqildi. Shuningdek muallif tomonidan tijorat banklarida raqamli texnologiyalarni joriy etish samaradorligini oshirish maqsadida O‘zbekiston tijorat banklarining raqamli texnologiya takliflarini samarali rivojlantirish strategiyasi ishlab chiqildi.