O‘zbekistonda “yashil” iqtisodiyotga o‘tishning joriy holati tahlili - Rahmatullayeva, Dilbar (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Jahon hamjamiyati ekologik muammolar bilan tobora ko‘proq kurashayotgan bir paytda “yashil” iqtisodiyotga o‘tish muhim imperativ bo‘lib chiqdi. Mo‘l-ko‘l tabiiy resurslarga ega va iqtisodiyoti rivojlanib borayotgan O‘zbekiston o‘z taraqqiyot yo‘lining hal qiluvchi pallasida turibdi. Ushbu maqola O‘zbekistonning “yashil” iqtisodiyotga o‘tishi bilan bog‘liq imkoniyatlar, muammolar va siyosat oqibatlarini o‘rganadi. Mavjud adabiyotlar, empirik ma’lumotlar va siyosiy tahlillarga tayangan holda, ushbu maqola O‘zbekistonning ekologik barqarorlikni ta’minlash borasidagi sa’y-harakatlarining hozirgi holati haqida tushuncha beradi, va davlat aralashuvning asosiy yo‘nalishlarini belgilaydi, hamda iqtisodiyotni barqaror rivojlantirish uchun tavsiyalarni va takliflarni ishlab chiqadi.