Konchilik sanoati korxonalarining innovatsion jarayonlarni rivojlantirish xususiyatlari - Kurbanova, Mehriniso (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Maqolada konchilik sanoati korxonalarining innovatsion jarayonlarni rivojlantirish xususiyatlari haqida fikr yuritilgan. Ta’kidlanishicha, tog‘-kon korxonalarida innovatsion faoliyatni boshlash va rivojlantirishning mumkin bo‘lgan yo‘nalishlaridan biri konlarni o‘zlashtirishning barcha bosqichlarida qazib olingan maydonni to‘ldirish bilan turli xil kon texnologiyasi variantlarini qo‘llash bilan bog‘liq bo‘lib, bu qazib olingan xom ashyo va chiqindi jinslarni qazib olingan maydonga qaytarish bilan boj’liq foydali komponentni to‘liq olish imkonini beradi. Bu konlarni dastlabki qo‘shimcha qidirishni, sifat va miqdoriy ko‘rsatkichlarni nazorat qilishni, ishlab chiqarish jarayoni strukturasini saqlashni, korxonaning raqobatbardoshligini qo‘llab-quvvatlovchi va yakuniy ishlab chiqarish ko‘rsatkichlariga ta’sir ko‘rsatadigan zaxiralarni yaratishni ta’minlaydi. Bunday texnologiya universaldir va qayta ko‘rib chiqishni talab qilmaydi va bu holda innovatsion faoliyat asosan mehnat unumdorligini boshqarish bilan bog‘liq bo‘ladi.