Soliq qarzdorliklarini yuzaga kelishining ilmiy nazariy asoslari tadqiqi - Ostonaqulov, Alisher (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Mazkur maqolada soliq qarzdorligi tushunchalari, ta’riflari va uni yuzaga kelishi sabablari, soliq qarzdorliklari yuzaga kelishiga oid taniqli olimlarning fikr-mulohazalari tahlil qilingan. Shuningdek, soliq majburiyatiga ega yuridik va jismoniy shaxslarning soliq qarzdorliklarini to‘lash holatlari inobatga olinib, soliq qarzdorliklarini yuzaga kelishi va uni qisqartirish bo‘yicha xulosa va takliflar berilgan.