Yashil iqtisodiyotni rivojlantirish huquqiy kafolatlari - Usmonov , Shavkatjon (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Maqolada “yashil iqtisodiyot”ning huquqiy asoslari rivojlanishi o‘rganilgan. “Yashil” iqtisodiyotga o‘tish strategiyasining ustuvor yo‘nalishlari, “yashil” iqtisodiyot tamoyillari, “yashil” iqtisodiyotga o‘tish va “yashil” o‘sishni ta’minlash bo‘yicha maqsadli ko‘rsatkichlari, qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan foydalanish masalalari yoritilgan. “O‘zbekiston – 2030” strategiyasining aloqador maqsadlari hamda 2030-yilgacha bo‘lgan davrda respublikada elektr energiyasiga bo‘lgan talabning yillik o‘sishi tahlil qilingan.