Umumta’lim muassasalari xarajatlarini moliyalashtirish mexanizmini takomillashtirish - Ummatov , Avaz (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu maqolada umumta’lim muassasalarining xarajatlarini moliyalashtirish mexanizmini takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Moliyalashtirishning moslashuvchanligi, davlat va xususiy sektor hamkorligi, samaradorlikni baholash, raqamli texnologiyalarni joriy etish va xalqaro tajribalarni o‘rganish kabi yo‘nalishlar muhokama qilinadi. Ushbu omillar ta’lim tizimining barqaror va samarali faoliyatini ta’minlashga yordam beradi.