Hududiy sanoatni rivojlantirishning ahamiyati va uning salohiyatini belgilovchi omillar - Choriyev , Tolib (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu maqolada hududiy sanoatni rivojlantirishning ahamiyati va o‘rni nazariy jihatdan ochib berilgan. Hududiy sanoat rivojlanishiga ta’sir etuvchi va uning salohiyatini belgilovchi omillar o‘rganilgan. Shunindek, sanoatning rivojlanishini о‘zida ifoda etuvchi kо‘rsatkichlar tizimi, jumladan sanoatning innovatsion rivojlanishini ifodalovchi kо‘rsatkichlar batafsil keltirilgan. Bundan tashqari, hudud sanoatining barqaror rivojlanishini belgilab beruvchi asosiy tashqi omillar ochib berilgan hamda sanoatni yanada rivojlantirish bo‘yicha ilmiy takliflar ishlab chiqilgan.