Mahalliy soliqlar va ularning iqtisodiy ahamiyati, soliq bazasini kengaytirish va soliq madaniyatini oshirishning nazariy asoslari - Ravshanov , Xurshid (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu maqolada mahalliy soliqlar haqida tushunchalar, ta`riflar va uni yuzaga kelishi sabablari, mahalliy soliqlar bazasini kengaytirish yuzasidan taniqli olimlarning fikr mulohazalari, soliq majburiyatiga ega yuridik va jismoniy shaxalarning soliq madaniyatini shakllantirish e’tiborga olinib tahlil qilingan va soliq majburiyatlarini o‘z vaqtida bajarishi yuzasidan xulosa va takliflar berilgan.