MDH mintaqasida transport sohasidagi hamkorlikni rivojlantirishda EOII transport integratsiyasining tashqi omillari va xavflari - Xo‘jayev , Fazliddin (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu maqolada EOIIga a'zo davlatlarning transport infratuzilmasi rivojlanishi darajasi ilmiy tahlil qilingan. Xususan, dinamikada transport infratuzilmasining rivojlanish darajasini tavsiflovchi ikkita asosiy ko‘rsatkich – yuk aylanmasi va yo‘lovchi aylanmasi tahlil qilinadi. Natijada, EOII transport infratuzilmasini rivojlantirish strategiyasi qabul qilingandan keyin ushbu ko‘rsatkichlarning barqaror o‘sishi qayd etildi.