Investitsiya loyihalari samaradorligini baholash va monitoringini tashkil etish yo‘nalishlari - Ochildiyeva , Naima; Ollokulova , Feruza (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Mazkur maqolada investitsiya loyihalari samaradorligini baholash va monitoringni tashkil etishning nazariy va amaliy asoslari keng yoritilgan. Investitsiya loyihalarini muvaffaqiyatli amalga oshirishda iqtisodiy, moliyaviy va ijtimoiy ko‘rsatkichlarni chuqur tahlil qilishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Loyiha samaradorligini aniqlashda qo‘llaniladigan zamonaviy baholash usullari, ularning afzalliklari va cheklovlari tahlil qilingan. Shuningdek, monitoring tizimini samarali tashkil etish bo‘yicha metodik yondashuvlar, raqamli texnologiyalarning ahamiyati va jarayonni avtomatlashtirish imkoniyatlari o‘rganilgan. Maqolada investitsiya loyihalarining natijadorligini oshirish va ularga oid qarorlar qabul qilish sifatini yaxshilash bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.