Neft shlamlaridan iqtisodiy samarador ikkilamchi xom ashyo olishning tahlili - Ochilov , Abduraxim; O‘rinov , Xurshidjon; Uzakbaev , Kamal (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu maqolada mahalliy neft konlaridan qazib olinayotgan mahsulotlarni qazish, olish, yig‘ish, tashish, saqlash va qayta ishlash natijasida hosil bo‘layotgan neft shlamlarining paydo bo‘lish manbalari va ularning tarkibi tahlil qilingan. Neft shlamlari tarkibi aniqlanganda, ulardan ikkilamchi xomashyo sifatida foydalanish va iqtisodiy samarador mahsulotlar ishlab chiqarish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan hamda tegishli tavsiyaviy ma’lumotlar taqdim etilgan.