“Ijtimoiy himoya yagona reyestri” axborot tizimining aholini ijtimoiy himoya qilishdagi o‘rni - Aliyev, Ma’ruf (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2023)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda aholini ijtimoiy himoya qilishda kam ta’minlangan oilalar uchun nafaqalarni manzilli va maqsadli to‘lanishini ta’minlashda ijtimoiy himoya tizimida axborot-kommunikatsiyalaridan foydalanish, ushbu yo‘nalishda xorijiy mamlakatlar tajribalari va ularning yutuqlarini O‘zbekistonda joriy etish, tizimda uchrayotgan muammo va kamchiliklar hamda ularni hal etish bo‘yicha taklif va tavsiyalar bayon etilgan.