Qattiq maishiy chiqindilarni utilizatsiya qilish orqali qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan keng foydalanishni takomillashtirish - Sherqulov, Nodir (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2023)
Maqolada bugungi kunda butun dunyoda bo‘lganidek mamlakatimizda maishiy chiqindilar bilan bog‘liq ishlarni amalga oshirish masalasi dolzarb hisoblanadi. Qattiq maishiy chiqindilarni utilizatsiya qilish orqali qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan keng foydalanishni rag‘batlantirish maqsadida davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarini joriy etish, “chiqindidan energiyaga” tamoyili asosida ushbu manbalar orqali energiya resurslaridan samarali foydalanish imkoniyatlari, milliy qonunchilik va xorijiy tajriba o‘rganilgan.