Qishloq hududlarini iqtisodiy rivojlantirishning zamonaviy yondashuvlari - Toyirov , Alijon; Sadullayev , Oybek; Orziqulov , Oybek (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqola qishloq iqtisodiy rivojlanishiga zamonaviy yondashuvlarni ko‘rib chiqadi, qishloq joylarini barqaror o‘sish va imkoniyatlar markazlariga aylantirish strategiyalariga urg‘u beradi. Asosiy mavzular qatoriga infratuzilmani rivojlantirish, texnologiyalarni joriy etish va iqtisodiyotni diversifikatsiya qilish kiradi. Maqolada raqamli vositalarning qishloq va shahar tafovutlarini bartaraf etish va tadbirkorlikni rivojlantirishdagi muhim roli ta’kidlangan. Unda muqobil daromad manbalarini yaratish va aholi bandligini ta’minlashda qayta tiklanadigan energiya manbalari, ekoturizm va kichik sanoatning ahamiyati ta’kidlangan. Bundan tashqari, maqola barqaror dehqonchilik amaliyotlari, innovatsiyalar va adolatli o‘sishni ta’minlash uchun samarali siyosat va institutsional yordam zarurligini ta’kidlaydi. Ushbu o‘zaro bog‘liq omillarni ko‘rib chiqish orqali maqola qishloq joylari qanday qiyinchiliklarni yengib o‘tishi va milliy hamda global rivojlanishga sezilarli hissa qo‘shishi haqida har tomonlama tushuncha beradi.