Asosiy vositalar holati tahlilining nazariy asoslarini muhim jihatlari - Nurmanov , Yarkin (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Iqtisodiyotda har bir xo‘jalik yurituvchi subyekt biror mahsulot (ish, xizmat) ishlab chiqarishni tashkil etishi uchun zaruriy resurslar bilan ta’minlangan bo‘lishi talab etiladi. Doimiy va asosiy resurslardan biri bu asosiy vositalar hisoblanadi. Asosiy vositalarning bahosi muntazam oshib borishi va ularga qilinadigan xarajatlarning mahsulot tannarxining asosini tashkil etishi ushbu vositalarni doimiy tahlil qilishni dolzarb masalalardan biriga aylantiradi. Ushbu maqolada asosiy vositalar holati tahlilining nazariy va amaliy jihatlari atroflicha ko‘rib chiqilgan.