Bank chakana xizmatlari amaliyotini rivojlantirishda xorij tajribasi - Saipnazarova , Mohinur (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada bank chakana xizmatlari bozorining rivojlanishi xalqaro tajriba nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Aholining bank tizimiga bo‘lgan ishonchi, banklararo raqobatning kuchayishi va zamonaviy texnologiyalar bu sohaning rivojlanishiga asosiy omillar sifatida ko‘rsatilgan. Xalqaro auditorlik tashkilotlarining tadqiqotlari asosida, 2024-yilga kelib bank chakana xizmatlari bozori muhim tarkibiy qismga aylanganligi ta’kidlanadi. Hududiy tahlillarga ko‘ra, Osiyo va Tinch okeani davlatlari ushbu bozorning yetakchilari hisoblanadi. Shuningdek, maqolada raqamli texnologiyalar va mijozlarga xizmat ko‘rsatishning yangi strategiyalari bozor istiqbolini belgilab berishi ta’kidlangan.