Xorazm oziq-ovqat bozorida mahsulotlarning raqobatbardoshligini oshirishda marketing faoliyatlarini baholash usullari - Abdikarimova , Zilola (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada Xorazm viloyatida oziq-ovqat sanoati mahsulotlarining raqobatbardoshligini oshirishda marketing strategiyalarining o‘rni tahlil qilinadi. Raqamli va an’anaviy marketing usullarining samaradorligi solishtirilib, marketing faoliyatlarini baholashda ROI (investitsiyalarning qaytishi) ko‘rsatkichi asosiy mezon sifatida olinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, raqamli marketingning iqtisodiy samaradorligi yuqori bo‘lib, ayniqsa kichik va o‘rta biznes subyektlari uchun mos keladi. Shu bilan birga, Xorazmning o‘ziga xos madaniy va ijtimoiy xususiyatlari, jumladan, an’anaviy oziqovqat mahsulotlarining brendlashuvi marketing strategiyalarining muvaffaqiyatiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Muallif uzoq muddatli marketing yondashuvlarining ahamiyatini ta’kidlaydi hamda an’anaviy marketing usullarining hamon dolzarbligini qayd etadi.