Innovatsion korxonalarda xarajatlar hisobining zamonaviy usullari - Turayev , Og‘abek; Ochilov , Shavkat (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Bugungi raqobat dunyosida har bir korxona bozorda moliyaviy barqarorlikka erishish va yuqori daromad olish uchun ishlab chiqarish samaradorligini oshirishga intiladi. Ushbu pozitsiyaga erishishning usullaridan biri xarajatlar tarkibi va hisobini optimallashtirishdir. Xarajatlarni hisobga olish usulini toʻgʻri tanlash korxonadagi mavjud resurslardan oqilona foydalanish va tarkibi ustidan nazoratni ta’minlaydi. Maqolada xarajatlarni hisobga olish va ishlab chiqarish xarajatlarini hisoblashning zamonaviy tizimlari koʻrib chiqiladi. Ularning turli sohalarda qoʻllanilish shartlari, asosiy afzalliklari va kamchiliklari koʻrib chiqiladi.