Bank tizimi likvidliligini ta’minlash vositalari va usullarini takomillashtirish - Poyonov , Bobir (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston tijorat banklari transformatsiya jarayonida likvidlikni ta'minlash vositalari va usullarini takomillashtirish orqali bank xizmatlari samaradorligini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Bank likvidligining mohiyati, rivojlanish bosqichlari va istiqbollari yoritilgan. Xususan, bank faoliyatida likvidlikni oshirishga qaratilgan amaliy vositalar va ularning joriy etilishi natijasida yuzaga kelayotgan muammolar tahlil qilinib, ularni bartaraf etish bo‘yicha muallif tomonidan taklif etilgan yechimlar taqdim etilgan