O‘zbekistonda sog‘lomlashtirish turizmi infratuzilmasini rivojlantirishni koʻp omilli ekonometrik modellashtirish asosida prognozlash - Norchayev , Asatullo (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ilmiy maqolada respublikamizda sog‘lomlashtirish turizmini rivojlantirish bo‘yicha tadqiqotlar olib borilgan. Sog‘lomlashtirish turizmini tashkil qilishda turistik resurslar va infratuzilmaning holati, uning turistlarga xizmat ko‘rsatish imkoniyatlari o‘rganilgan. Shundan kelib chiqan holda maqolada respublikamizda sog‘lomlashtirish turizmi rivojlanish yo‘nalishlarini aniqlash, turistlarga sifatli xizmat turlarini ishlab chiqish bo‘yicha taklif va tavsiyalar bayon etilgan.