O‘zbekistonda yashil sug‘urta mahsulotlarini rivojlantirishda xorij tajribalari - Yusufov , Asfandiyor (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston sharoitida yashil sug‘urta xizmatlarini keng joriy etish borasida fikr-mulohazalar yuritilgan bo‘lib, mazkur mavzuga doir xorijiy va mahalliy olimlarning ilmiy tadqiqotlari bayon etilgan. Shuningdek, maqolada yashil sug‘urta bozorini rivojlantirish borasida xorij tajribalari o‘rganilgan, qolaversa, O‘zbekiston sharoitida yashil sug‘urta xizmatlarini tadbiq etish yuzasidan tahlil va natijalar qo‘llanilgan. Shu bilan birga, mazkur sohani rivojlantirishda nazariy tavsiyalar hamda amaliy takliflar keltirilgan