Ijtimoiy sohani rivojlantirishda davlat budjet xarajatlaridan samarali foydalanish yo‘llari - Ajibayeva, Rauiya (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada davlat budjetining ijtimoiy sohalarga ajratilishi va undan samarali foydalanish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida ijtimoiy soha – ta’lim, sog‘liqni saqlash, ijtimoiy ta’minot va boshqa asosiy yo‘nalishlar uchun ajratilgan mablag‘larning taqsimoti, ularning aholi turmush darajasi va ijtimoiy xizmatlar sifati bilan bog‘liqligi o‘rganiladi. Maqola institutisonal va moliyaviy boshqaruv mexanizmlarining samaradorligini oshirishga doir yondashuvlar hamda xalqaro tajriba asosida ishlab chiqilgan takliflarni o‘z ichiga oladi. Tadqiqotdan ko‘zlangan maqsad – ijtimoiy sohani rivojlantirishda davlat xarajatlarini optimallashtirish va jamiyatning ijtimoiy-iqtisodiy barqarorligini mustahkamlashdir