Milliy iqtisodiyotni barqaror o‘sish sharoitida hududlarning investitsion jozibadorligini oshirishda hududlarning moliyaviy salohiyatini mustahkamlash masalalari - Alimov , Ilxomjon; Ikramov , Akmalbek (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada milliy iqtisodiyotning barqaror o‘sishi sharoitida hududlarning investitsion jozibadorligini oshirishda moliyaviy salohiyatni mustahkamlash masalalari o‘rganiladi. Tadqiqotda hududlarning moliyaviy salohiyati tushunchasi iqtisodiy o‘sish kontekstida tahlil qilinib, investitsiya muhitining tarkibiy jihatlari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish mexanizmlari aniqlangan. Shuningdek, maqolada hududiy investitsion siyosatni takomillashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan va ularning amalga oshirilishi orqali investitsiyalar oqimini ko‘paytirishning samarali yo‘llari ko‘rsatib berilgan