O‘zbekistonda qishloq xo‘jaligi mahsulotlari umumiy hajmini prognozlashda ekonometrik modellar (yillik) - Qodirov, Farxod; Bo‘ribaeva , Qundiz (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston hududida qishloq xo‘jaligi mahsulotlari umumiy hajmini prognozlashda qo‘llaniladigan ekonometrik modellar tahlil qilinadi. Qishloq xo‘jaligi sohasining dinamik rivojlanishi va aniq prognozlash zarurati sharoitida ushbu tadqiqotda vaqt qatorlari hamda regressiya modellarining qo‘llanilish imkoniyatlari chuqur o‘rganiladi. Ekonometrik modellarni qo‘llashda Osiyo taraqqiyot bankining 2006–2023-yillar oralig‘idagi statistik ma’lumotlaridan foydalanilgan.