Qurilish materiallari sanoati korxonalarining raqobatbardoshlik salohiyatini boshqarishni takomillashtirish - Tashmukhamedova , Karima (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada qurilish materiallari sanoati korxonalarining raqobatbardoshlik salohiyatini boshqarishni takomillashtirish masalalari o‘rganiladi. Sanoat korxonalari uchun raqobatbardoshlikni oshirishning strategik yo‘nalishlari, texnologik innovatsiyalarni joriy etish, resurslarni samarali boshqarish va marketing strategiyalarini optimallashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ijtimoiy mas’uliyat va ekologik jihatlarning raqobatbardoshlik salohiyatining oshishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi tahlil etiladi. Maqola qurilish materiallari sanoatida barqaror o‘sishni ta’minlash hamda raqobat ustunligini qo‘lga kiritish uchun muhim ilmiy yondashuvlarni taqdim etadi.