Soliq yig‘uvchanligini oshirishda jamoatchilik nazorati va ijtimoiy ongning roli. - Berdieva , Uguloy (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada soliq yiguvchanligini oshirishda jamoatchilik nazorati va ijtimoiy ongning orni ilmiy jihatdan organildi. Ozbekiston tajribasi Skandinaviya mamlakatlari, Koreya Respublikasi va Singapur tajribalari bilan taqqoslab tahlil qilindi. Tadqiqot natijalariga kora, fuqarolarning soliqqa bolgan ishonchi va faol jamoatchilik ishtiroki soliq yiguvchanlik darajasining oshishiga bevosita tasir korsatadi. Maqolada Ozbekiston sharoitida xorijiy tajribalarni moslashtirish va soliq madaniyatini oshirish boyicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqildi