Qishloq xoʻjaligini tartibga solish va prognozlashda kompleks oʻzgaruvchili modellardan foydalanish - N.N.Ibragimov (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu maqolada qishloq xoʻjaligi sohasida rejalashtirish va boshqaruv samaradorligini oshirish maqsadida kompleks oʻzgaruvchili modellashtirish yondashuvlari tahlil qilinadi. Koʻp omilli statistik va matematik modellar yordamida hosildorlik, iqlim sharoiti, resurslardan foydalanish va bozor talablarini prognozlash imkoniyatlari ilmiy asosda oʻrganiladi. Tadqiqot natijalari qishloq xoʻjaligini barqaror rivojlantirishda muhim ilmiy-amaliy asos boʻlib xizmat qiladi