Tijorat banklarining moliyaviy xavfsizligi ta’minlash - Mamatov , Sardor; Mavlanov , Nuriddin; Sattarov , Nodirjon (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Moliya xavfsizligini ta’minlash tijorat banklarining likvidlik va moliyaviy barqarorligini ta'minlash uchun zaruriy shart-sharoitdir. Shunday qilib, banklarning faoliyatida xavflarning chuqurlashishi ularning likvidligi va moliyaviy barqarorligiga salbiy ta'sir ko‘rsatadi. Maqolada O‘zbekiston Respublikasi tijorat banklarining moliyaviy xavfsizligini ta'minlash bilan bog‘liq dolzarb muammolar aniqlangan va ushbu muammolarni hal qilishga qaratilgan ilmiy takliflar ishlab chiqilgan.