Ekologik joylashtirish vositalarida qo‘llaniladigan innovatsiyalar - Abidova, Dilfuza (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada XXI asr boshida yuzaga kelgan global ekologik muammolar — iqlim o‘zgarishi, havoning ifloslanishi, tuproq degradatsiyasi va biologik xilma-xillikning kamayishi fonida insoniyatning ekologik xavfsizlikka bo‘lgan e’tibori ortib borayotgani yoritilgan. Ekologik joylashtirish vositalarida innovatsiyalardan foydalanish orqali iqtisodiy faoliyatda mavjud bo‘lgan antiekologik va destruktiv yondashuvlarni ekologik innovatsiyalar bilan almashtirish tendensiyasi tahlil qilinadi. Ekologik innovatsiyalar tushunchasi atrof-muhitni salbiy omillardan himoya qilishga qaratilgan texnologik yechimlar majmuasi sifatida izohlanadi