Xalqaro xususiy huquq tamoyillarini belgilash masalalari - Vaxabov , Azizbek (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur maqolada xalqaro xususiy huquqning asosiy tamoyillarini shakllantirish va ularning huquqiy tizimlar oʻrtasidagi o‘rni hamda roli aniqlash masalalari tahlil qilingan. AQSH, Germaniya, Xitoy va Rossiya kabi davlatlar tajribasi hamda Oʻzbekiston qonunchiligi asosida qiyosiy tahlil o‘tkaziladi. Shuningdek, Islombek Rustambekov va Toshkent davlat yuridik universiteti xalqaro xususiy huquq sohasidagi olimlarining ilmiy qarashlari asosida normativ-huquqiy asoslarni mukammallashtirish bo‘yicha takliflar ilgari surilgan