Xorazm viloyatida transport xizmatlari ko‘rsatishning amaldagi holati tahlili va uni rivonlantirishning ustuvor yo‘nalishlari - Sharipova , Bibijon (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada xizmat tushunchasiga berilgan turli xil nazariy va amaliy yondashuvlar tahlil qilingan bo‘lib, xizmatlar sohasining iqtisodiy o‘sish va hududiy rivojlanishdagi o‘rni ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot doirasida O‘zbekiston umumiy ko‘lamida va hududlar kesimida ko‘rsatilgan transport xizmatlari hajmi hamda ularning dinamik o‘sishi tahlil qilinadi. Xususan, Xorazm viloyati va uning tumanlari misolida transport xizmatlarining hajmi, o‘sish sur’atlari va hududlararo taqsimoti o‘rganilib, tashilgan yo‘lovchi aylanmasining umumiy hajmida turli hududlarning ulushi statistik ma’lumotlar asosida ko‘rsatib beriladi. Maqolada olingan natijalar hududlar o‘rtasida xizmat ko‘rsatishdagi farqlarni aniqlash, mavjud salohiyatni samarali safarbar etish va xizmat ko‘rsatish sohasida yangi strategik yondashuvlarni ishlab chiqishda muhim ilmiy va amaliy xulosalar chiqarishga xizmat qiladi