RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA TURIZM INDUSTRIYASIDA INNOVATSION BIZNES-MODELLAR - Choriyeva, Shaxinabonu (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada turizm industriyasida raqamli transformatsiya sharoitida shakllanayotgan innovatsion biznesmodellar tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt, Big Data, blockchain, VR/AR texnologiyalari va mobil ilovalarning turizm sohasida qo‘llanishi o‘rganilgan. Innovatsion modellar an’anaviy yondashuvlarga nisbatan samaradorligi, moslashuvchanligi va global raqobatbardoshligini oshirish omillari sifatida ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari turizmda raqamli transformatsiya iqtisodiy samaradorlikni oshirish, xizmat sifatini yaxshilash hamda barqaror rivojlanishni ta’minlashning asosiy drayveri ekanligini ko‘rsatdi.