O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA AHOLI BANDLIGINI TA’MINLASH MASALALARI - Yusupov, Farxod (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida aholi bandligini ta’minlashning hozirgi holati, mehnat bozoridagi tarkibiy o‘zgarishlar hamda samarali bandlik siyosatini amalga oshirish mexanizmlari tahlil qilingan. Tadqiqotda ishsizlik darajasiga ta’sir etuvchi omillar, davlat va xususiy sektorning o‘zaro hamkorligi, shuningdek, yoshlar bandligini oshirish yo‘nalishlari o‘rganilgan. Muallif tomonidan bandlikni ta’minlashda innovatsion yondashuvlar va kasbiy tayyorgarlik tizimini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan