SIFAT VA RAQOBATBARDOSHLIK - Xasanova, Robiyaxon; Yuldashev, Abduhakim (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Maqolada korxona faoliyatida sifatni boshqarish tizimining ahamiyati va uning raqobatbardoshlikka ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda ISO 9001 standarti, “Total Quality Management” (TQM) konsepsiyasi va innovatsion yondashuvlarning samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Natijalar sifatni uzluksiz takomillashtirish, iste’molchi ehtiyojlarini aniqlash va innovatsion texnologiyalarni joriy etish korxonaning uzoq muddatli raqobat ustunligini ta’minlashini ko‘rsatadi. Muallif sifatni boshqarishning integratsiyalashgan modeli asosida amaliy tavsiyalarni taqdim etadi