O‘zbekiston Respublikasi mintaqalarida sanoat korxonalari barqaror rivojlanishining xozirgi kundagi xolati tahlili - Sadriddinov, Baxtiyor (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida sanoatni innovasion rivojlantirish asosida mamlakatda barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlashning asoslab berilgan. O‘zbekiston Respublikasida mintaqaviy sanoat korxonalarining barqaror rivojlanishi davlat iqtisodiy siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biridir. Ushbu tahlil mavzusi doirasida mamlakatning turli mintaqalarida sanoat korxonalarining barqaror rivojlanishining hozirgi holati va uning asosiy jihatlari o‘rganiladi.Shuningdek, mamlakatimizda iqtisodiy faoliyat turlari bo‘yicha sanoat mahsulotlarini ishlab chiqarish holati, uning yalpi ichki mahsulot va eksportdagi ulushi bo‘yicha tahlillar amalga oshirilgan. Bundan tashqari, sanoatni innovasion rivojlantirish bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqilgan