TURIZM SOHASINING IJTIMOIY-IQTISODIY MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI (SAMARQAND VILOYATI MISOLIDA) - Xalimov , Shaxboz (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Maqolada Samarqand viloyati misolida turizm sohasining ijtimoiy-iqtisodiy mexanizmlari, ularning tuzilishi va rivojlanish jarayoniga ta’sir etuvchi omillar kompleks yondashuv asosida tahlil qilingan. Tadqiqotda turizm infratuzilmasi, investitsion faollik, xizmatlar sifati, boshqaruv tizimi va davlat-xususiy sheriklikning funksional samaradorligi o‘rganiladi. O‘zbekistonning 2019–2025-yillarga mo‘ljallangan turizmni rivojlantirish konsepsiyasi doirasidagi maqsadli ko‘rsatkichlar asosida sohaning istiqbollari baholanadi va ijtimoiy hamda iqtisodiy samaradorlikni oshirish mexanizmlarini takomillashtirish bo‘yicha yo‘nalishlar ishlab chiqiladi