JANUBIY KOREYADA TIBBIY TURIZMNING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISH TAJRIBASI - Azizova , Nazira (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada Janubiy Koreya esa yuqori texnologiyalarga asoslangan tibbiy xizmatlar, raqamlashtirilgan boshqaruv tizimi, ilg‘or jarrohlik va kosmetologiya amaliyotlari orqali xalqaro miqyosda raqobatbardosh tibbiy turizm modelini yaratganligi ko‘rsatiladi. Mamlakat hukumati tibbiy turizmni milliy strategiya darajasiga ko‘targan bo‘lib, K-Health brendi ostida sog‘liqni saqlash xizmatlarini eksport qilishga alohida e’tibor qaratmoqda. Davlat va xususiy sektor o‘rtasidagi hamkorlik modeli, xorijiy bemorlarni qo‘llab-quvvatlovchi ko‘p tarmoqli xizmatlar, vizasiz rejimlar va tillar bo‘yicha moslashtirilgan xizmatlar Janubiy Koreya tajribasining muvaffaqiyat kalitlaridan biri hisoblanadi