OROL BO‘YI MINTAQASIDA XIZMAT KO‘RSATISH SOHASINI INNOVATSION BOSHQARISHNING TASHKILIY-IQTISODIY MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Umarova , Xusnora (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2026)
Ushbu maqolada Orol bo‘yi mintaqasida xizmat ko‘rsatish sohasini innovatsion boshqarishning tashkiliyiqtisodiy mexanizmlarini takomillashtirish masalalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari xizmat ko‘rsatish sektorining hududiy iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash, mahalliy ish o‘rinlarini yaratish va aholi turmush sifatini yaxshilashdagi muhim rolini ko‘rsatadi. Maqolada turizm, transport, sog‘liqni saqlash va ta’lim xizmatlari tahlil qilinib, raqamli transformatsiya, avtomatlashtirish, resurslarni optimallashtirish hamda iqtisodiy rag‘batlantirish mexanizmlari orqali xizmatlar sifatini oshirish va xarajatlarni kamaytirishning innovatsion usullari ko‘rib chiqiladi. Olingan natijalar innovatsion boshqaruv mexanizmlari mintaqaviy xizmat ko‘rsatish tizimi samaradorligini oshirishini va hududiy rivojlanishning barqarorligini ta’minlashini tasdiqlaydi