AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA MOLIYAVIY MAJBURIYATLAR HISOBINI TASHKIL ETISH AMALIYOTI - Uzoqova , Feruza (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Maqolada aksiyadorlik jamiyatlarida moliyaviy majburiyatlar hisobini tashkil etishning nazariy va amaliy masalalari yoritilgan. Moliyaviy majburiyatlarning iqtisodiy mohiyati, ularni tan olish va baholash boʻyicha xorijiy hamda mahalliy olimlarning ilmiy qarashlari tahlil qilingan. Milliy buxgalteriya hisobi me’yorlari va Moliyaviy hisobotning xalqaro standartlari (MHXS) oʻrtasidagi tafovutlar aniqlangan. Tadqiqot natijasida moliyaviy majburiyat tushunchasiga mualliflik yondashuvi asosida takomillashtirilgan ta’rif ishlab chiqilgan hamda amaliy tavsiyalar berilgan