AKSIYADORLIK JAMIYATLARINING BARQAROR RIVOJLANISH STRATEGIYALARI VA MINTAQA IQTISODIYOTIGA TA’SIRI: KEYNESIAN YONDASHUV NUQTAI NAZARIDAN - Shermatov , Gʻofurjon (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2026)
Ushbu maqolada aksiyadorlik jamiyatlarining barqaror rivojlanish strategiyalari hamda ularning mintaqa iqtisodiyotiga ta’siri Keynesian yondashuv doirasida tahlil qilingan. Tadqiqotda davlatning moliyaviy rag‘batlantirish mexanizmlari va investitsion siyosatining aksiyadorlik jamiyatlari orqali iqtisodiy faollikni oshirishdagi o‘rni murakkab tizimli yondashuv asosida yoritilgan. Shuningdek, aksiyadorlik jamiyatlarini barqaror rivojlantirishning nazariy-metodologik asoslari, jumladan iqtisodiy o‘sish sur’atlari, investitsion oqimlar hamda ijtimoiy foyda ko‘rsatkichlari o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqliklar Keynesian nazariyaning asosiy tamoyillari bilan uzviy bog‘liq holda tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, davlat tomonidan iqtisodiy rag‘batlar bilan qo‘llab-quvvatlanadigan aksiyadorlik jamiyatlari nafaqat moliyaviy barqarorlikni ta’minlashga, balki mintaqa iqtisodiyotining strategik va barqaror rivojlanishiga ham salmoqli hissa qo‘shadi