AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA KORPORATIV BOSHQARUVNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH: RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA SUNʼIY INTELLEKTNI JORIY ETISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Suyunova, Dilfuza (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2026)
Ushbu maqolada xorijiy rivojlangan mamlakatlarda va mamlakatimizda faoliyat yuritayotgan aksiyadorlik jamiyatlarida raqamli texnologiyalar va sunʼiy intellektni joriy qilish orqali korporativ boshqaruvning samaradorligini oshirish, raqamli texnologiyalardan foydalanishdagi ilmiy qarashlar, bu boradagi jahon tajribasini oʻrganish, mamlakatimizda raqamli texnologiyalar va sunʼiy intellekt texnologiyalarini korporativ boshqaruvga joriy qilish va uning samaradorligini oshirishning huquqiy asoslari, ilmiy taʼriflar va ularning tahlili hamda korporativ boshqaruvning samaradorligini oshirishda raqamli texnologiyalarning rolini oshirish masalalari tahlil qilingan va mualliflik qarashlari ifoda qilingan.