AUDIT TEKSHIRUVIDA TAHLILIY AMALLARNI QO‘LLASHDA MAXSUS MODELLARDAN FOYDALANISH - Tajekeev , Ziynatdin (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur maqolada korxonalarda audit o‘tkazishda maxsus modeallardan foydalanish imkoniyatlari ochib berilgan. Xususan, korxonalarning joriy davrdagi daromadlarini manipulyatsiya qilish holatlarini yoki firibgarlik alomatlarini tahliliy amallar yordamida tekshirishda Binaysh M-modelidan foydalanish orqali ma’lum koeffitsiyentlarni sifat jihatdan tekshirish amaliyoti yoritilgan va auditor mulohazalarini ishlab chiqishga doir taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan