Yashil budjetlashtirish va uni O‘zbekistonda joriy etish istiqbollari - Meyliev, Obid; Gofurova, Kamola (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Maqolada respublika iqtisodiyotida olib borilayotgan yashillashtirish va yashil budjetlashtirish sohasidagi ishlar tadqiq qilingan. Asosan, mamlakat Prezidenti tomonidan qabul qilingan qarorlarning amaldagi ijrosi va natijasi, rivojlangan davlatlar tomonidan joriy etilgan amaldagi xalqaro tajribalarni o‘rganish va uni yurtimizda tatbiq qilish istiqbollari yoritilgan. Bundan tashqari, maqolada so‘nggi yillarda yurtimizda davlat budjetining tarkibi va yashil budjet, yashil budjetlashtirishga oid amalga oshrilgan tadbirlar tasnifi va budjet xarajatlari haqida ma’lumot berilgan.