O‘zbekistonda yashil iqtisodiyot va yashil byudjetlashtirish tizimiga o‘tishning ahamiyati - Raxmanov M. A. (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2023)
Ushbu maqola so‘ngi yillarda mamlakatimizda olib borilayotgan yashil byudjetlashtirish sohasidagi ishlar tadqiq qilingan. Xususan, mamlakatimiz rahbari tomonidan qabul qilingan qonun va uning amaldagi ijrosi, xalqaro tajribalarni o‘rganish va ularni yurtimizda joriy etishning ustuvor jihatlarini yoritilgan. Shuningdek maqolada “yashil” byudjetlashririshning mamlakat rivojidagi amaliy ahamyati haqida fikr yuritilgan.