Mamlakatimizda turizm tashkilotlari faoliyatini qo‘llab-quvvatlash maqsadida marketing instrumentlari orqali samarali tizim yaratish - Suyunova, Kamilla (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Turistik korxona va tashkilotlarni rivojlantirish strategiyasini tanlash va ishlab chiqish uchun boshqaruv jarayonidagi menejerlar ularni qidirish, qayta ishlash va tahlil qilish bilan bog‘liq tezkor ma’lumotlarga muhtoj. Odatda, ushbu jarayonlar katta sarf-xarajatlar evaziga amalga oshiriladi. Bu esa turistik xizmatlar tannarxining oshishiga sabab bo‘ladi va demak, uning jahon bozoridagi raqobatbardoshligiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada, ushbu xarajatlardan samarali foydalanishda mexanizmlar yaratilishi va amaliyotga joriy etilishi xaqida bayon etilgan.